Școala Gimnazială „Toma T. Socolescu” Comuna Păulești

Sat Păulești, Calea Unirii, nr 182

Asociația părinților

De ce ne dorim să înființăm o asociație  a părinților? Pentru a contribui la un învățământ de calitate  în grădinițele și școlile arondate Școlii Gimnaziale ,,Toma T. Socolescu’’ Comuna Păulești, în folosul copiilor. Prin statutul ce va fi adoptat, asociația va deveni o organizație neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, funcționând ca persoană juridică. Scopul ei va fi de a constitui un sprijin pentru Școala Gimnazială ,,Toma T. Socolescu’’ Comuna Păulești în realizarea programului de învățământ și a obiectivelor curriculare și extracurriculare, ridicarea continuă a nivelului instructiv-educativ, întreținerea, îmbunătățirea și modernizarea bazei materiale, ajutorarea copiilor ale căror familii au venituri modeste, ori sunt lipsite de venituri.

Între obiectivele Asociației noastre se înscriu: asigurarea resurselor financiare și stabilirea modalităților de atingere a scopului propus; cunoașterea cerințelor procesului didactic și identificarea modalităților prin care contribuim la satisfacerea lor; sprijinirea conducerii școlii și a membrilor corpului didactic în atingerea obiectivelor pe care și le propun, în folosul unui mediu educațional cât mai bun pentru copii. De asemenea, datorită Asociației Păurinților pot fi organizate  cursuri pentru limbi moderne, informatica, sport, dans, musică, pictură, etc.

Asociația își propune să susțină, să modernizeze, să eficientizeze, să crească eficacitatea și calitatea învățământului, în concordanță cu standardele Uniunii Europene și a specificului societății românești, în interesul copiilor din grădinițele și școlilor păuleștene de stat, să atingă și să utilizeze, în condițiile legii, a diverse surse de finanțare inclusiv redirecționarea a 2% din impozit, contribuții, cotizații, sponsorizări, finanțări, pe bază de proiecte cu surse de finanțare interne și externe,să mobilizeze părinţii în susţinerea materială şi logistică a Grădiniței ,,Curcubeul Magic’’ Cocoșești, Grădinița cu Program Normal Găgeni, Grădinița Păulești, Școala Gimnazială ,,Vlad Mușatescu’’ Găgeni, Școala Gimnazială ,,Toma T. Socolescu’’ Comuna Păulești.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: