Școala Gimnazială „Toma T. Socolescu” Comuna Păulești

Sat Păulești, Calea Unirii, nr 182

La Mulți Ani cadrelor didactice din Școala Gimnazială Toma T. Socolescu Comuna Păulești de Ziua Educației!

Ziua de 5 octombrie – Ziua EDUCAȚIEI se sărbătoreşte în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

  • „Referindu-se la principiile noii paradigme a educației, Bruno Wurtz amintește în 1992 principiul egalitarist și flexibilitatea și integrarea vârstelor, referindu-se la faptul că ritmurile înaintării în materie pot fi diferite, datorită diversității individuale. Bernard Schwartz consemnează în 1976 faptul că egalizarea șanselor de reușită în învățământ nu înseamna promovarea uni egalitarism, a unui’ tratament identic pentru toți în numele egalității’, ci din contră, egalizarea înseamnă ‘a oferi fiecărui individ un ritm și forme de învățământ care să i se potrivească’.”
  • Ziua mondială a Educaţiei adună anual sute de mii de elevi şi părinţi din întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice al căror rol este vital pentru reconstrucţia socială, economică şi intelectuală a fiecărei ţări.

   5 Octombrie – ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI

În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Sărbătoarea fost desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor“ (1966) şi „Recomandarea privind învățământul superior“ (1997), principalele documente de referinţă privind cadrele didactice la nivel internaţional.

Prin urmare, UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

52 de ani de la adoptarea Statutului cadrelor didactice

  • Anul acesta se ȋmplinesc 52 de ani de la Recomandarea UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice. ..

        Se spune că ȋn Japonia, singurii care nu se înclină în fata împăratului, sunt profesorii. Motivul: Nu pot exista împărați fără profesori 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: